Büyük beden giyiminin püf noktaları

Büyük beden giyiminin püf noktaları

Bu ayki konumuz: Büyük beden giyiminin incelikleri. 44 beden ve üstü iseniz nasıl giyinmelisiniz? Nelere dikkat etmelisiniz? Asla kullanmamanız gereken parçalar nelerdir? Bütün detaylarıyla bu sayfamızda.

buyuk-beden-giyiminin-puf-noktalari2
1- Giyeceğiniz pantolonun kumaşı şayet dökümlü değilse düz inen pantolonları tercih edin. Kot pantolon seçiyorsanız, içine girebildiniz diye gidip skinny bir jean almayın. Kalçanızdan aşağı boru gibi inen kot ve kumaş pantolonlar sizin için daha uygundur. Boyuna çizgili giyin! Bu resimdeki gibi ince, boyuna biyeli ve uzun bluzlar vücudunuzu bölümlere ayıracağından sizi daha ince gösterecektir, şayet boyunuz kısa ise pantolonun boyu bileğe kadar inmelidir.

2- Uzun ceket giyin! Hem gece hem gündüz için uzun ceketleri tercih edin. Şık, ağırbaşlı bir görünüm vermesinin yanında, kalçaları gizlemenin de en güzel yoludur. İçinize giyeceğiniz bluz, atlet, bustiyer her ne ise yakasının açık olmamasına özellikle dikkat edin. Ayrıca uzun yakalar da sizi ince gösterecek ayrıntılardan biridir.

3- Elbise ya da etek tercih edin. Elbise ve etekler vücudunuzun güzel bölümlerini daha çok öne çıkaracaktır. Kiloların vücudun her bölümüne eşit şekilde dağıldığı kişilerde, böyle bir elbise çok güzel durur. Şayet armut tipi bir vücudunuz varsa A kesimli ya da çan kesimli elbise ve düz etekler, daracık kesimlerden çok daha iyi duracaktır. V yakalar da sizi daha ince göstermeye yardımcıdır. Çoğunlukla koyu rengi tercih edin.

4- Üstünüze parlak kumaşlar seçin. Her zaman söylendiği gibi, dikkati vücudunuzun daha iyi olduğunu düşündüğünüz bölümüne çekin. Kalçalarınız mı geniş? O halde beden bölümünüzdeki kısmi transparanlık ve göğüs dekoltesi dikkati kalçalarınızdan alacaktır. Pantolonunuzu vücudunuza uygun seçin. Dökümlü kumaştan yapılan pantolonlar sizin için uygundur. Yandan biyeli pantolon da kalçanızı ikiye böldüğü için daha ince gösterir.

buyuk-beden-giyiminin-puf-noktalari3İÇ ÇAMAŞIRI ÖNEMLİ!
Öncelikle kendinize her duruma ve her koşula uygun farklı sutyenler alın. Sırtı açık elbiseler için ayrı, derin göğüs dekolteli giysiler için ayrı. Uzun süre aynı sutyeni kullanmayın. Büyük göğüsler için en büyük hata, göğüsleri taşıran bir sutyen seçmektir. Aynı şekilde fazlasıyla dar sutyen seçimi de çok büyük bir hatadır.

buyuk-beden-giyiminin-puf-noktalari1AKSESUARLARINIZ NASIL OLMALI?
Abartıdan kaçının. Üzerinizdeki her bir cep, düğme veya nakış sizi olduğunuzdan daha iri gösterir. Amblemlerden korkun. Göğsünüzde amblem, logo ve diğer baskılar olmasından kaçının. Göğsünüzün üzerindeki desenler sizi dağınık gösterir. Asla belinizde biten tişört giymeyin ve bel çantası takmayın. Bunlar vücut proporsiyonunuzu bozar. Her ne kadar moda olsa bile çok büyük çantalar kullanmayın. İri, sarkıntılı küpeler ve kolyeler takmayın ancak çok minik takıları da tercih etmeyin. Yakalara dikkat edin. Eğer göğüslerinizin ve büstünüzün geniş olduğunu düşünüyorsanız geniş yakalı giysilerden kaçının.

Moda dünyası ve dikişle ilgili sorularınızı burda@doganburda.com adresine gönderebilirsiniz.

Burda Dergisi 2013/04 Nisan

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial