Metal fermuarlar ile kumaşın zıt güzelliği. Dikiş tekniğini ilerletmiş olan usta terziler için.
Fotoğraf: u2/uli glasemann. Redaksiyon: Heidemarie Tengler. İllüstrasyon: Elke Treier – Schäfer
CEKET PATRONU…
…pembe yüzeyli olduğu için paftada kolay bulunur. Patron kâğıdını paftaya iğneleyin. Seçtiğiniz bedenin patronlarını tüm çizgi ve yazılar dahil olmak üzere kâğıda aktarın. Sonra 2, 3 ve 4 numaralı patronları kesip ayırın, bkz. adım 1.
Ekstra öneri: Bedeninizi bulmak için göğüs çevresini ölçün:
Bd 34 = 80 cm Bd 36 = 84 cm
Bd 38 = 88 cm Bd 40 = 92 cm
Bd 42 = 96 cm Bd 44 = 100 cm
BİÇKİ PLANLARI…
… patronların kumaşa nasıl konup, iğneleneceğini gösterir.
Desenli pamuklu:
2 Üst ve alt ön parça
3 Üst ve alt arka parça
4 Üst kol
5 Alt kol
Siyah jakar:
1 Ön ek 2 Ön pat
3 Arka pat 4 Kol patı
6 Ön pervaz
7 Arka pervaz
1. PATRONLARI HAZIRLAYIN
2 ve 3 numaralı patronları dikiş (NAHT) yazılı çizgilerden (çizimdeki ok) kesip ayırın = üst ön parça, ön pat, alt ön parça ile üst arka parça, arka pat, alt arka parça. Patronları işaretleyin ve yan dikiş kenarlarını gösterin. 4 numaralı patronu dikiş çizgisinden kesip ayırın = üst kol ve kol patı.
2. BİÇKİ
Kumaşı boydan katlayın, yüzü içte. Patronları çift kat kumaşın üstüne koyun: Ön ve arka parça, kollar – üst ve alt parça- desenli kumaşın üstüne, üst ön parça patronunun yazılı yüzü alta gelecek, kalan parçalar siyah jakardan biçilecek. 7 numaralı patronu kumaşın kat yerine koyun. İğneleyin. Patron kenarlarını izleyerek kumaşa sabunla dikiş ve baskı payı biçin: baskı için 4 cm, öteki kenarlar ve dikişler için 1.5 cm. Kumaşı biçin.
3. TELA
Telayı boydan katlayın, yapışkanlı yüzeyi içte. Patron 6 ve 7 üstüne konacak 7 kat yerine. İğneleyin. 1.5 cm dikiş payı çizin, biçin. Telayı ait olduğu kumaş parçaların tersine ütüleyin.
Burda Dergisi 2014/09 Eylül