Yemek yapmak başka bir süreç, onu sunmak ve masaları donatmak başka bir süreçtir. Peki daha lezzetli sofralar kurmanın küçük sırları nedir?
1. Fırından çıkan tepsi masaya gelmez
Mutfakta farklı lezzetleri pişirmek için farklı farklı boyutlarda tavalar ve tencerelere ihtiyaç duyduğumuz bir gerçek. Ancak bunlarla servis yapmamalısınız. Aşure tenceresi, düdüklü tencere veya döküm tava yemeği pişirdikten sonra mutfakta kalmalı. Yemek masasına giden her lezzet, bir yemek takımının parçası olmalı. Şık sürahiler, şık tabaklar, şık sunum kaseleri sofranızdan eksik olmamalı. Ramazan ayında iftar sofraları için ramazan paketi alışverişi yaparken masanızı donatmak için eksik olan parçaları da edinmeniz doğru olabilir.
2. Her tuzluk masaya girmez
Yemekler baharatla lezzetlenir ama baharatları hangi kaplara koyduğunuz da önemlidir. Masadaki tuzluk, biberlik gibi baharatlıklar kendine has tasarımlarıyla masaların maskotu, aksesuarı gibidir.
3. Örtüsüz masada yemeyin
Evet, örtülerin üzerine yemek dökülmesi ve onların sürekli yıkanması zahmetli bir iş olabilir ama masanızdan örtüyü kaldırdığınızda, masanın zarafetini de alıp götürebilir. Aslında çoğu restoran bakımsız, eski, derme çatma masalarının çirkinliğini saklamak için masa örtüsü kullanır. Böylece ucuz bir örtü yardımıyla, pahalı bir masa sahibi olma masrafından kurtulurlar. Ama masa örtüleri aynı zamanda, masanızı temiz, pak, özenli gösteren şık bir aksesuardır. Kullanmanızı tavsiye ederiz.
4. Sandalyeler rahatsızsa kimse yemeğin tadına varamaz
İnsanlar oturdukları sandalyede rahatsızken, masadaki yemeğin lezzetine odaklanamazlar. Veya hemen yiyip kalkmak için aceleci davranırlar. Fast food restoranlarında kullanılan bu hileyi evinize sokmamanızı da tavsiye ederiz çünkü yemek saatlerinde aile bireylerinizi masadan kaçırmayı değil, onları masa etrafında toplayıp sağlıklı iletişim kurmalarını sağlamayı hedefliyoruz. O zaman, mümkün olan en konforlu ve rahat sandalyeleri kullanmalıyız.