Doğru ölçü alma teknikleri

Home / Örgü Modası / Bunları Biliyor musunuz? / Doğru ölçü alma teknikleri

İPUCU
Konfeksiyon bedeninizi dikkate almayın. Konfeksiyon bedeninizin Burda-bedenleriyle uyuşması gerekmez. Her tasarımcı gibi Burda tasarımcıları da kendi çizgilerine sahiptirler. Dolayısıyla mutlaka ölçü alın.

PATRONLARIN KUMAŞA AKTARILMASI
Biçmek ve hemen dikişe koyulmak! Bu, basit düz bir tişört ya da beli lastikli bol bir pantolon söz konusu ise, dikişe henüz başlayanlar için bile hayal değil! Önemli olan parçaların doğru ve düzgün olarak biçilmiş olmaları. Zor detaylı modellerde dikiş çizgilerini ve işaretleri kumaşa aktarmanızı öneririz, böylesi daha doğru olacaktır.

Kopya kağıdı ve rulet ile kolay ve çabuk aktarma:
Kopya kağıdı – sarı ve beyaz olmak üzere ikili paketler halinde satılmaktadır – renkli (boyayan) tarafı üstte kalacak şekilde masaya yayın.

Sonra kestiğiniz parçaları üzerlerinde patron parçaları iğneli olarak kopya kağıdının üstüne koyun ve rulet ile patron parçalarının kenarlarından geçin. Böylece dikiş ve baskı kenarları alttaki kumaşa ufak noktacıklar halinde aktarılmış olacaktır. Patron parçalarındaki tüm işaret ve çizgileri, pens, ön orta, ilik yerleri v.b.g de çark ile kumaşa aktarın. (düz iplik dışında)

Patron parçalarını (kağıt) kumaştan çıkarın ve kumaşın kenarlarını birbirine iğneleyin. Kumaş parçalarını öyle kopya kağıdının üzerine yerleştirin ki kopyalanan çizgiler üstte kalsın. Tüm çizgilerin üzerinden tekrar rulet ile geçin.

Kumaşın yüz tarafında da görünmesi gereken tüm çizgilerin, örneğin ön orta, kat yeri -, çakışma ve pervaz çizgileri, pile izleri, yaka oyuntusu gibi, üzerinden her kumaş katında teyel ipliğiyle teyel alın. Çok hassas kumaşlarda teyel ipliği yerine dikiş ipliği kullanın.

Rulet kullanmadan önce dikkat etmeniz gerekenler
* Masayı sert bir altlık ile destekleyin.
* Kopyalama yalnızca kumaşın tersine yapılmalıdır.
* Bir kumaş parçacığı üzerinde kopyalama denemesi yapın, bazı kumaşlarda kopya izlerinin giderilmesi sorun yaratabilir. İnce ve açık renkli kumaşlarda ruletin izlerinin kumaşın yüzünden de görülmesi gibi bir durum ortaya çıkabilir.
* Geniş, seyrek dokulu kumaşlarda ve örgü kumaşlarda noktalı kopya izlerinin seçilememesi gibi bir durumla karşılaşabilirsiniz. Bu durumda rulet yerine bir bıçağın kör tarafını ya da yazmayan bir tükenmez kalemi kullanabilirsiniz.

Pages: 1 2 3 4
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial